Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Kuzu škrob prášek

Kategorie: Zelenina / Ostatní

Kuzu škrob prášek

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

346 kcal

Energie kJ

1446 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

80 g

Tuky

1 g

Vláknina

1 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (80 g) Tuky (1 g) Vláknina (1 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (96.8 %) Tuky (2.6 %) Vláknina (0.6 %)

Kuzu škrob je polysacharid získávaný z kořene japonské rostliny pueararie. 

Kuzu škrob a zdraví

Škrob je přirozeně bezlepkový, je proto vhodný pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Je tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Škrob má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Škrob je velmi dobře stravitelný.

Kuzu škrob v kuchyni

Škrob se používá jako zahušťovadlo do slaných i sladkých pokrmů:
omáček,
moučníků,
pudingů,
přesnídávek,
ovocných produktů. 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.