Energie kcal
346 kcal
Energie kJ
1446 kJ
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
80 g
Tuky
1 g
Vláknina
1 g
Kuzu škrob je polysacharid získávaný z kořene japonské rostliny pueararie.
Škrob je přirozeně bezlepkový, je proto vhodný pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Je tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Škrob má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Škrob je velmi dobře stravitelný.
Škrob se používá jako zahušťovadlo do slaných i sladkých pokrmů:
- omáček,
- moučníků,
- pudingů,
- přesnídávek,
- ovocných produktů.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.