Kategorie: Obiloviny lepkové / Ostatní
Energie kcal
208 kcal
Energie kJ
869 kJ
Bílkoviny
6.5 g
Sacharidy
39.3 g
Tuky
1.5 g
Vláknina
1.3 g
Houskový knedlík se z těsta, jehož základem je pšeničná mouka, dalšími surovinami jsou mléko, vejce, sůl, droždí, cukr. Těsto následně prochází varem.
Knedlíky obsahují lepek, nejsou proto vhodné pro pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek.
Hodnota glykemického indexu je vysoká. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí,
- postižení diabetem,
- v průběhu redukčních diet.
Knedlík slouží v kuchyni jako příloha k omáčkám či masu.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.