Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Klíčky pšeničné čerstvé

Kategorie: Obiloviny lepkové / Klíčené

Klíčky pšeničné čerstvé

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

103 kcal

Energie kJ

428 kJ

Bílkoviny

0.5 g

Sacharidy

12 g

Tuky

4 g

Vláknina

7 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0.5 g) Sacharidy (12 g) Tuky (4 g) Vláknina (7 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (2 %) Sacharidy (49.1 %) Tuky (35.2 %) Vláknina (13.7 %)

Klíček je část zrna nejbohatší na živiny a aktivní látky. Klíčky dostupné v obchodní síti jsou kvalitní, s obsahem všech důležitých látek v jejich přirozeném složení.

Pšeničné klíčky a zdraví

Klíčky obsahují malé množství lepku, nejsou proto vhodné pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Nejsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Klíčky jsou koncentrovaným zdrojem řady minerálních látek, vitamínů a antioxidantů. Obsahují vysoký podíl kvalitních bílkovin, poskytují dostatek vlákniny – jsou právem považovány za superpotravinu ve smyslu nutričního složení. Hodnota jejich glykemického indexu je velmi nízká. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí
- postižení diabetem, 
​- 
v průběhu redukčních diet.

Pšeničné klíčky v kuchyni

Klíčky lze konzumovat bez další kuchyňské úpravy.
Přidávají se do:
polévek,
- kaší, 
salátů, 
smoothie

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.