Kurzy ATAC

Klíčky pohankové čerstvé

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Klíčené

Klíčky pohankové čerstvé

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

71 kcal

Energie kJ

295 kJ

Bílkoviny

2 g

Sacharidy

12 g

Tuky

0.6 g

Vláknina

3.2 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (2 g) Sacharidy (12 g) Tuky (0.6 g) Vláknina (3.2 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (11.9 %) Sacharidy (71.3 %) Tuky (7.7 %) Vláknina (9.1 %)

Klíček je část zrna, nejbohatší na živiny a aktivní látky. Klíčky dostupné v obchodní síti jsou kvalitní s obsahem všech důležitých látek v jejich přirozeném složení.

Pohankové klíčky a zdraví

Klíčky jsou přirozeně bezlepkové, jsou proto vhodné pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Jsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Klíčky jsou koncentrovaným zdrojem řady minerálních látek, vitamínů i antioxidantů. Obsahují vysoký podíl kvalitních bílkovin, poskytují dostatek vlákniny – jsou právem považovány za superpotravinu ve smyslu nutričního složení. Hodnota jejich glykemického indexu je velmi nízká. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí
- postižení diabetem, 
​- 
v průběhu redukčních diet.

Pohankové klíčky v kuchyni

Klíčky lze konzumovat i bez další kuchyňské úpravy.
Přidávají se do:
polévek,
kaší, 
salátů, 
smoothie

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.