Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Kaše
Energie kcal
414 kcal
Energie kJ
1732 kJ
Bílkoviny
12 g
Sacharidy
75 g
Tuky
2.8 g
Vláknina
12.5 g
Pohanková kaše je instantní potravina vyráběna šetrnou extruzí ze zrn pohanky (Fagopyrum).
Kaše je přirozeně bezlepková, je proto vhodná pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Je tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Pohanková kaše je velmi bohatým zdrojem hořčíku. Protože výrobek prošel extruzí (zpracováním pomocí vysoké teploty a tlaku), má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Kaše je velmi dobře stravitelná.
Kaši je možné připravit ve sladké i slané variantě, mnohem častější jsou ale sladké formy. Příprava je jednoduchá a rychlá - kaši je potřeba zalít tekutinou (teplou nebo studenou) - nejčastěji vodou nebo mlékem. Kaše se běžně ochucují přidáním:
- ovoce,
- ořechů,
- semínek,
- medu,
- sirupů,
- skořice,
- čokolády.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.