Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Kaše pohanková

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Kaše

Kaše pohanková

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

414 kcal

Energie kJ

1732 kJ

Bílkoviny

12 g

Sacharidy

75 g

Tuky

2.8 g

Vláknina

12.5 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (12 g) Sacharidy (75 g) Tuky (2.8 g) Vláknina (12.5 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (12.1 %) Sacharidy (75.8 %) Tuky (6.1 %) Vláknina (6 %)

Pohanková kaše je instantní potravina vyráběna šetrnou extruzí ze zrn pohanky (Fagopyrum). 

Pohanková kaše a zdraví

Kaše je přirozeně bezlepková, je proto vhodná pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Je tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Pohanková kaše je velmi bohatým zdrojem hořčíku. Protože výrobek prošel extruzí (zpracováním pomocí vysoké teploty a tlaku), má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Kaše je velmi dobře stravitelná.

Pohanková kaše v kuchyni

Kaši je možné připravit ve sladké i slané variantě, mnohem častější jsou ale sladké formy. Příprava je jednoduchá a rychlá - kaši je potřeba zalít tekutinou (teplou nebo studenou) - nejčastěji vodou nebo mlékem. Kaše se běžně ochucují přidáním:
ovoce, 
- ořechů, 
- semínek, 
- medu, 
- sirupů, 
- skořice,
- čokolády.  

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.