Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Kaše kukuřičná

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Kaše

Kaše kukuřičná

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

407 kcal

Energie kJ

1700 kJ

Bílkoviny

7.5 g

Sacharidy

82.5 g

Tuky

2.5 g

Vláknina

3.8 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (7.5 g) Sacharidy (82.5 g) Tuky (2.5 g) Vláknina (3.8 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (7.7 %) Sacharidy (84.9 %) Tuky (5.5 %) Vláknina (1.9 %)

Kukuřičná kaše je instantní potravina vyráběna šetrnou extruzí ze zrn kukuřice (Zea mays). 

Kukuřičná kaše a zdraví

Kaše je přirozeně bezlepková, je proto vhodná pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Je tedy součástí bezlepkového způsobu stravování.
Kukuřičná kaše obsahuje menší podíl bílkovin i vlákniny ve srovnání s jinými (lepkovými i bezlepkovými) produkty. Protože výrobek prošel extruzí (zpracováním pomocí vysoké teploty a tlaku), má vysokou hodnotu glykemického indexu.
Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Kaše je velmi dobře stravitelná.

Kukuřičná kaše v kuchyni

Kaši je možné připravit ve sladké i slané variantě, mnohem častější jsou ale sladké formy. Příprava je jednoduchá a rychlá - kaši je potřeba zalít tekutinou (teplou nebo studenou) - nejčastěji vodou nebo mlékem. Kaše se běžně ochucují přidáním:
ovoce, 
- ořechů, 
- semínek, 
- medu, 
- sirupů, 
- skořice,
- čokolády.  

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.