Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Jogurt kokosový

Kategorie: Ořechy a semena / Ostatní

Jogurt kokosový

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

100 kcal

Energie kJ

417 kJ

Bílkoviny

2.7 g

Sacharidy

14.7 g

Tuky

2.7 g

Vláknina

1.3 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (2.7 g) Sacharidy (14.7 g) Tuky (2.7 g) Vláknina (1.3 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (11.3 %) Sacharidy (61.7 %) Tuky (24.4 %) Vláknina (2.6 %)

Jedná se o rostlinnou náhražku živočišných jogurtů, která se vyrábí dužniny mladého kokosu, případně ze sušeného kokosu nebo kokosového mléka. Tyto suroviny se nechají zkvasit pomocí živé probiotické kultury. Je možné je zahustit ovocem, případně agarem, želatinou, pektinem, xanthanovou gumou a jinými zahušťovadly.

Kokosový jogurt a zdraví

Kokosový jogurt neobsahuje laktózu, je tedy vhodný i pro osoby trpící intolerancí laktózy. Někteří výrobci ale zlepšují chuť a konzistenci kokosových jogurtů jejich živočišnými protějšky, v takových případech je proto potřeba pozorně sledovat složení produktu. Jogurt neobsahuje lepek, je tedy vhodný i pro jedince s nesnášenlivostí či alergií na tuto složku. Je bohatým zdrojem vápníkuhořčíku a draslíku. Kokosový jogurt má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Kokosový jogurt v kuchyni

Jeho použití je stejné jako u živočišných jogurtů. Je určené:
- pro přímou konzumaci
- do kaší
- do cereálních směsí,
- do smoothie
- do omáček. 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.