Energie kcal
259 kcal
Energie kJ
1083 kJ
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
50 g
Tuky
1.7 g
Vláknina
13 g
Jablko (malvice) je plod jabloně (Malus), která běžně roste v podmínkách mírného pásma. Existuje několik druhů, kde tvar plodů je vesměs stejný, jejich hmotnost se pohybuje od 60 do 300 g.
Sušené jablko je bohatým zdrojem draslíku, má proto vliv na činnost srdce a cév. Hodnota glykemického indexu sušeného jablka je střední (vyšší než u čerstvého). Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Sušené jablko se běžně přidává do:
- dezertů,
- kaší.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.