Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Jablko sušené

Kategorie: Ovoce / Sušené

Jablko sušené

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

259 kcal

Energie kJ

1083 kJ

Bílkoviny

2 g

Sacharidy

50 g

Tuky

1.7 g

Vláknina

13 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (2 g) Sacharidy (50 g) Tuky (1.7 g) Vláknina (13 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (3.2 %) Sacharidy (80.8 %) Tuky (5.9 %) Vláknina (10.1 %)

Jablko (malvice) je plod jabloně (Malus), která běžně roste v podmínkách mírného pásma. Existuje několik druhů, kde tvar plodů je vesměs stejný, jejich hmotnost se pohybuje od 60 do 300 g. 

Jablko sušené a zdraví

Sušené jablko je bohatým zdrojem draslíku, má proto vliv na činnost srdce a cév. Hodnota glykemického indexu sušeného jablka je střední (vyšší než u čerstvého). Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Jablko sušené v kuchyni

Sušené jablko se běžně přidává do:
dezertů,
kaší.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.