Energie kcal
283 kcal
Energie kJ
1181 kJ
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
56 g
Tuky
1.2 g
Vláknina
14.4 g
Hruška (malvice) je plod hrušně (Pyrus), která běžně roste v podmínkách mírného pásma. Existuje několik druhů, kde tvar plodů je vesměs stejný, jejich hmotnost se pohybuje od 60 do 300 g.
Hruška je bohatým zdrojem draslíku, má proto vliv na činnost srdce a cév. Hodnota glykemického indexu sušené hrušky je střední (vyšší než u čerstvé). Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Sušená hruška se běžně přidává do:
- dezertů,
- kaší.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.