Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Hruška sušená

Kategorie: Ovoce / Sušené

Hruška sušená

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

283 kcal

Energie kJ

1181 kJ

Bílkoviny

2 g

Sacharidy

56 g

Tuky

1.2 g

Vláknina

14.4 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (2 g) Sacharidy (56 g) Tuky (1.2 g) Vláknina (14.4 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (3 %) Sacharidy (83 %) Tuky (3.8 %) Vláknina (10.2 %)

Hruška (malvice) je plod hrušně (Pyrus), která běžně roste v podmínkách mírného pásma. Existuje několik druhů, kde tvar plodů je vesměs stejný, jejich hmotnost se pohybuje od 60 do 300 g. 

Hruška sušená a zdraví

Hruška je bohatým zdrojem draslíku, má proto vliv na činnost srdce a cév. Hodnota glykemického indexu sušené hrušky je střední (vyšší než u čerstvé). Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Hruška sušená v kuchyni

Sušená hruška se běžně přidává do:
dezertů, 
kaší.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.