Energie kcal
353 kcal
Energie kJ
1477 kJ
Bílkoviny
17 g
Sacharidy
54 g
Tuky
4 g
Vláknina
10 g
Jedná se o směs jemně mletého hráchu bez slupek, kukuřice, rýže a jáhel. Vyrábí se v několika variantách:
- základní je určena pro zahušťování polévek a omáček,
- pikantní dodává pokrmům originální chuť a používá se nejvíce na obalování,
- vanilková je výborná pro přípravu dezertů.
Hraška je český produkt.
Hraška je přirozeně bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu.
Je bohatým zdrojem draslíku - tento prvek má zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému.
Disponuje nízkou hodnotou glykemického indexu. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí,
- postižení diabetem,
- v průběhu redukčních diet.
Použití hrašky je snadné – je sypká, stačí ji naředit vodou na požadovanou konzistenci a přidat do připravovaného pokrmu.
V omáčkách a polévkách hraška spolehlivě nahradí mouku a jíšku.
Při pečení a zapékání je možné ji použít místo vajec – dobře pojí, přitom je chuťově neutrální, vejce nahradí ve slaných těstech. Neobsahuje žádná dochucovadla, glutaman sodný či barviva, v tomto směru je možné ji považovat za kvalitní potravinu.