Energie kcal
257 kcal
Energie kJ
1075 kJ
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
20 g
Tuky
3.5 g
Vláknina
62.5 g
Jejich nutriční výhoda spočívá vedle obsahu vlákniny v poměrně vysokém podílu draslíku. Mají tak přímý vliv na kvalitu trávicích pochodů a funkce srdečně-cévního systému. Mají nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Sušené houby je před jejich přípravou vhodné namočit do vody, případně je použít v suchém stavu rozdrcené či rozemleté jako zahušťovadlo nebo součást:
- past,
- omáček,
- polévek.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.