Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Fusilli žitné

Kategorie: Obiloviny lepkové / Těstoviny

Fusilli žitné

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

402 kcal

Energie kJ

1681 kJ

Bílkoviny

18 g

Sacharidy

72 g

Tuky

1.5 g

Vláknina

6 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (18 g) Sacharidy (72 g) Tuky (1.5 g) Vláknina (6 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (18.7 %) Sacharidy (74.9 %) Tuky (3.4 %) Vláknina (3 %)

Produkt vyrobený z žitné (Secalemouky a vody.

Žitné fusilli a zdraví

Těstoviny obsahují lepek, nejsou proto vhodné pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Nejsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Jsou dobrým zdrojem vlákniny, v tomto směru mají u zdravých jedinců pozitivní vliv na střevní trakt.
Hodnota glykemického indexu je sice nízká, konzumace jejich vyššího množství ale z důvodu glykemické nálože výrazně zvedá hladinu krevního cukru. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí
- postižení diabetem, 
​- 
v průběhu redukčních diet.

Žitné fusilli v kuchyni

Těstoviny jsou vhodné jako příloha či jako zpestření polévek.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.