Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Fusilli kukuřičné

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Těstoviny

Fusilli kukuřičné

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

350 kcal

Energie kJ

1464 kJ

Bílkoviny

7.8 g

Sacharidy

69.9 g

Tuky

2.1 g

Vláknina

3 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (7.8 g) Sacharidy (69.9 g) Tuky (2.1 g) Vláknina (3 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (9.3 %) Sacharidy (83.6 %) Tuky (5.4 %) Vláknina (1.7 %)

Produkt vyrobený z kukuřičné (Zea mays) mouky a vody.

Kukuřičné fusili a zdraví

Těstoviny jsou bezlepkové, jsou proto vhodné pro pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Jsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Jsou bohatým zdrojem hořčíku a draslíku - oba prvky mají zásadní vliv na správné fungování nervového systému. Hodnota glykemického indexu je vysoká, v kombinaci s konzumací jejich vyššího množství se z důvodu glykemické nálože výrazně zvedá hladina krevního cukru. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí
- postižení diabetem, 
​- 
v průběhu redukčních diet.

Kukuřičné fusili v kuchyni

Těstoviny jsou vhodné:
- jako příloha, 
- pro zpestření polévek,
- jako součást salátů.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.