Kurzy ATAC

Fazolky mražené

Kategorie: Luštěniny / Ostatní

Fazolky mražené

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

31 kcal

Energie kJ

129 kJ

Bílkoviny

1.7 g

Sacharidy

2.9 g

Tuky

0.4 g

Vláknina

4 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (1.7 g) Sacharidy (2.9 g) Tuky (0.4 g) Vláknina (4 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (23.1 %) Sacharidy (39.3 %) Tuky (11.7 %) Vláknina (26 %)
Mražené fazolky jsou zmrazené nezralé lusky řady různých druhů fazolí. Mají různou velikost - od malých tenkých haricots verts v délce kolem 8 cm, až po americké green beans dlouhé do 20 cm. Mají zeleninovou nasládlou chuť, která lehce připomíná hrášek. Pěstují se celosvětově, největšími producenty jsou Čína, Indonésie, Turecko a Indie. 

Fazolky mražené a zdraví

Fazolky jsou bohatým zdrojem nerozpustné vlákniny a draslíku. Mají nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Fazolky mražené v kuchyni

​V kuchyni mají pestré využití:
- do polévek
- součást salátů,
- ke grilování,
- do omáček.
Chuťově nejlépe vyniknou po krátké tepelné úpravě - restování, grilování, pečení a vaření.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.