Energie kcal
38 kcal
Energie kJ
157 kJ
Bílkoviny
2.2 g
Sacharidy
3.3 g
Tuky
0.5 g
Vláknina
5 g
Fazolky jsou bohatým zdrojem nerozpustné vlákniny a draslíku. Mají nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Fazolky je možné konzumovat syrové i tepelně upravené. V kuchyni mají pestré využití:
- do polévek,
- součást salátů,
- ke grilování,
- do omáček.
Chuťově nejlépe vyniknou v čerstvém stavu nebo po krátké tepelné úpravě - restování, grilování, pečení a vaření.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.