Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Farfalle čirokové

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Těstoviny

Farfalle čirokové

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

369 kcal

Energie kJ

1542 kJ

Bílkoviny

11.3 g

Sacharidy

68.3 g

Tuky

3.3 g

Vláknina

3 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (11.3 g) Sacharidy (68.3 g) Tuky (3.3 g) Vláknina (3 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (12.8 %) Sacharidy (77.5 %) Tuky (8.1 %) Vláknina (1.6 %)

Produkt vyrobený z čirokové (Sorghum bicolor) mouky a vody.

Čirokové farfalle a zdraví

Těstoviny jsou bezlepkové, jsou proto vhodné pro pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Jsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Jsou bohatým zdrojem hořčíku a draslíku - oba prvky mají zásadní vliv na správné fungování nervového systému. Hodnota glykemického indexu je střední. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí
- postižení diabetem, 
​- 
v průběhu redukčních diet.

Čirokové farfalle v kuchyni

Těstoviny jsou vhodné:
- jako příloha, 
- pro zpestření polévek,
- jako součást salátů.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.