Kurzy ATAC

E999 - Extrakt kvilajové kůry

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E999 - Extrakt kvilajové kůry

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Charakteristika

Jedná se o extrakt vnitřní sušené kůry stromu rostoucího v Jižní Americe, Quillaja saponaria. Používá se jako pěnidlo a jako emulgátor. Látka nemá zřejmou barvu ani chuť.

Použití

Látka se používá jako pěnidlo do nealkoholických nápojů (zázvorové pivo), do míchaných nápojů. Využívá se také jako emulgátor do pekařského zboží, bonbónů, zmrzliny, sladkostí, mražených mléčných produktů, želé a pudinků.

Výroba

Látka se získává extrakcí tekutiny získané z vnitřní kůry stromu nebo dřeva z větví a stonků, který se vyskytuje v Číně nebo v jihoamerických zemích.

Nežádoucí účinky

Látka byla shledána jako přírodní a pro člověka potřebná. Extrakt je směsí biologicky aktivních látek, včetně saponinů, taninů, polyfenolů a šťavelanu vápenatého, které mají řadu biologických aktivit (v krvi, v toxicitě na buňky) jako je dráždění sliznice, protizánětlivost, substance proti zvyšování cholesterolu.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) i USA je použití látky povoleno.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.