Energie kcal
0 kcal
Energie kJ
0 kJ
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Jedná se o látku s bělicími účinky. Slouží k modifikací škrobů a také jako dezinfekce.
Používá se jako látka zlepšující mouku nebo do pekařských výrobků ke zpevnění těsta, k bělení olejů, k modifikaci škrobů nebo jako dezinfekční prostředek semen.
Získává se synteticky reakcí vápenaté soli a peroxidu a následnou krystalizací.
Látka není dostatečně prozkoumána. Může dráždit pokožku.
Její použití v ČR (celé EU) jako přídatné látky k potravinám není povoleno. V USA je látka povolena.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.