Kurzy ATAC

E642 - Lysin hydrochlorid

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E642 - Lysin hydrochlorid

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Charakteristika

Lysin je esenciální aminokyselina.

Použití

Jako přísada zvýrazňuje aroma a účinkuje v tucích a olejích jako antioxidant, který zesiluje účinnost ostatních antioxidantů. Jako nutriční látka slouží k obohacení potravin z pšenice a ke zlepšení kvality bílkovin. Bývá složkou potravinových doplňků pro růst a obnovu tkání a svalové hmoty. Lysin se přidává do krmiva pro zvířata.

Výroba

Vyrábí se z mléčné bílkoviny kaseinu nebo z krve.

Nežádoucí účinky

Nejsou známy žádné jeho nežádoucí účinky.

Doplňující informace

V České republice (celé EU) se lysin nesmí jako potravinová přísada používat. V USA je používání této přísady povoleno.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.