Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

E479b - Olej sójových bobů s glyceridy mastných kyselin

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E479b - Olej sójových bobů s glyceridy mastných kyselin

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Viskózní olej. Získává se esterifikací polyglycerolu rafinovaným olejem ze sójových bobů nebo reakcí tohoto oleje s mono- a diglyceridy mastných kyselin.

E479b a zdraví

Z některých testů provedených na zvířatech vyplývá, že látka zřejmě nemá žádné negativní účinky.

E479 v potravinářství

Jedná se o emulgátor přidávaný do tuků určených ke smažení.

Této látce by se měli vyhýbat vegetariáni, neboť je pravděpodobné, že výchozí surovinou při její výrobě byl živočišný tuk. V minulosti u nás nebyla povolena, dnes se smí přidávat výhradně do tuků určených ke smažení (platí pro celou EU). V USA pravděpodobně povolena není.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.