Energie kcal
0 kcal
Energie kJ
0 kJ
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Viskózní olej. Získává se esterifikací polyglycerolu rafinovaným olejem ze sójových bobů nebo reakcí tohoto oleje s mono- a diglyceridy mastných kyselin.
Z některých testů provedených na zvířatech vyplývá, že látka zřejmě nemá žádné negativní účinky.
Jedná se o emulgátor přidávaný do tuků určených ke smažení.
Této látce by se měli vyhýbat vegetariáni, neboť je pravděpodobné, že výchozí surovinou při její výrobě byl živočišný tuk. V minulosti u nás nebyla povolena, dnes se smí přidávat výhradně do tuků určených ke smažení (platí pro celou EU). V USA pravděpodobně povolena není.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.