Energie kcal
0 kcal
Energie kJ
0 kJ
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Našedlé či světlé karamelově zbarvené vločky. Připravují se reakcí ztužených rostlinných olejů nebo ztužených živočišných tuků s glycerolem a poté s kyselinou mléčnou.
Nejsou známy nežádoucí účinky.
Látky využívané jako emulgátory, stabilizátory a zvlhčující látky přidávané do práškových náhražek mléka do kávy a do polev.
Těmto látkám by se měli vyhýbat vegetariáni, neboť je pravděpodobné, že se jedná o substance pocházející ze živočišných tuků. V České republice (celé EU) se tyto látky jako potravinové přídatné látky nesmějí používat, v USA jsou v potravinách povoleny.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.