Energie kcal
0 kcal
Energie kJ
0 kJ
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Bílý nebo mírně nažloutlý či našedlý hygroskopický prášek či zrnka bez zápachu. Vyrábí se z karboxymethylcelulózy, jedná se o její sodnou sůl částečně hydrolyzovanou působením enzymů.
Nejsou známy nežádoucí účinky.
Využívá se jako stabilizátor, emulgátor a zahušťující látka.
V minulosti nebyla tato látka v ČR povolena, ale nyní došlo ke změně a jak v ČR, tak v EU ji do potravin přidávat lze. V USA zůstává zakázanou látkou.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.