Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

E469 - Enzymově hydrolyzovaná karboxymethylcelulóza

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E469 - Enzymově hydrolyzovaná karboxymethylcelulóza

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Bílý nebo mírně nažloutlý či našedlý hygroskopický prášek či zrnka bez zápachu. Vyrábí se z karboxymethylcelulózy, jedná se o její sodnou sůl částečně hydrolyzovanou působením enzymů.

E469 a zdraví

Nejsou známy nežádoucí účinky.

E469 v potravinářství

Využívá se jako stabilizátor, emulgátor a zahušťující látka.

V minulosti nebyla tato látka v ČR povolena, ale nyní došlo ke změně a jak v ČR, tak v EU ji do potravin přidávat lze. V USA zůstává zakázanou látkou.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.