Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

E468 - Kroskarmelóza

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E468 - Kroskarmelóza

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Vnitřně zesíťovaná sodná sůl karboxymethylcelulózy (E466). Připravuje se chemickým způsobem z celulózy.

Kroskarmelóza a zdraví

Nejsou známy žádné její nežádoucí účinky.

Kroskarmelóza v potravinářství

Kroskarmelóza byla vyvinuta pro farmaceutický průmysl, výrobu sladidel a vitamínových tablet. Poprvé byla použita jako stabilizátor v krmivech pro koně.

V ČR (celé EU) je jako přídatná látka do potravin povolena. V USA je použití také povoleno.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.