Energie kcal
0 kcal
Energie kJ
0 kJ
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Viskózní lepkavá kapalina. Vzniká jako výsledek reakce anhydritu kyseliny jantarové, plně hydrogenovaného rostlinného oleje a propylenglykolu.
Látka pravděpodobně nemá nežádoucí účinky.
Sukcistearin lze najít ve ztužených tucích a jedlých olejích přidávaných do dortů, náplní, jemného pečiva a polev za účelem zvýšení jejich měkkosti a jemnosti.
V České republice (celé EU) je jako přídatná látka v potravinářství zakázána. V USA je sice povolena, avšak téměř se nepoužívá.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.