Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

E419 - Guma ghatti

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E419 - Guma ghatti

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Guma ghatti je látka vyskytující se v rostlinách druhu Anogeissus latifolia, které se nacházejí především v Indii, Africe a na Srí Lance. Používá se jako stabilizátor a emulgátor. Získává se z rostliny druhu Anogeissus latifoli.

Guma ghatti a zdraví

Zatím nejsou známy nežádoucí účinky, je to pravděpodobně bezpečná látka.

Guma ghatti v potravinářství

Guma ghatti neboli indická guma se dnes používá velmi málo z důvodu omezené dostupnosti. Přidává se jako emulgátor a stabilizátor do nápojových směsí, nápojů a olejů.

V ČR (celé EU) není povoleno používat tuto látku jako přídatnou látku do potravin. V USA je používání povoleno (GRAS látka).

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.