Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

E353 - Kyselina metavinná

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E353 - Kyselina metavinná

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Kyselina metavinná má jednoznačné zastoupení ve vínech, kde odstraňuje tzv. vinný kámen, jejímž vysrážením vzniká krystalický zákal. Průmyslově se vyrábí z kyseliny vinné.

Kyselina metavinná a zdraví

Nejsou známy nežádoucí účinky, je považována za bezpečnou látku.

Kyselina metavinná v potravinářství

Kyselina metavinná se používá jako regulátor kyselosti, čiřidlo nebo stabilizátor zabraňující vzniku krystalků a zákalů ve vínech.

V ČR (celé EU) je použití látky povoleno v nezbytném množství do vín. V USA je používání kyseliny metavinné jako přídatné látky v potravinách zakázáno.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.