Energie kcal
0 kcal
Energie kJ
0 kJ
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Kyselina metavinná má jednoznačné zastoupení ve vínech, kde odstraňuje tzv. vinný kámen, jejímž vysrážením vzniká krystalický zákal. Průmyslově se vyrábí z kyseliny vinné.
Nejsou známy nežádoucí účinky, je považována za bezpečnou látku.
Kyselina metavinná se používá jako regulátor kyselosti, čiřidlo nebo stabilizátor zabraňující vzniku krystalků a zákalů ve vínech.
V ČR (celé EU) je použití látky povoleno v nezbytném množství do vín. V USA je používání kyseliny metavinné jako přídatné látky v potravinách zakázáno.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.