Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

E352 - Jablečnany vápenaté

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E352 - Jablečnany vápenaté

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Jablečnan vápenatý je vápenatá sůl kyseliny jablečné. Používá se k úpravě kyselosti. Průmyslově se vyrábí přidáváním hydroxidu vápenatého do kyseliny jablečné.

Jablečnany vápenaté a zdraví

Nejsou známy nežádoucí účinky, je považován za bezpečnou látku.

Jablečnany vápenaté v potravinářství

Jablečnan vápenatý se používá k úpravě pH do:
- ovocných nápojů,
- šťáv,
- krémů.

V ČR (celé EU) je použití látky povoleno v nezbytném množství kromě dětské výživy. V USA je používání jablečnanu vápenatého jako přídatné látky v potravinách zakázáno.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.