Energie kcal
0 kcal
Energie kJ
0 kJ
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Jablečnan sodný je sodná sůl kyseliny jablečné. Používá se k úpravě kyselosti nebo jako zvlhčující látka. Průmyslově se vyrábí přidáváním hydroxidu sodného do kyseliny jablečné.
Nejsou známy nežádoucí účinky, je považován za bezpečnou látku.
Jablečnan sodný se používá do:
- ovocných nápojů,
- šťáv,
- krémů,
- vín.
Upravuje pH těchto potravin nebo má funkci zvlhčovadla.
V ČR (celé EU) je použití látky povoleno v nezbytném množství kromě dětské výživy. V USA je používání jablečnanu sodného jako přídatné látky v potravinách zakázáno.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.