Energie kcal
0 kcal
Energie kJ
0 kJ
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Jedná se o antioxidant, dobře rozpustný v tucích. Hořlavá látka. Vyrábí se esterifikací dodecylalkoholu a kyseliny gallové, která se získává ze skořápky lískových ořechů.
Výzkum neprokázal žádné karcinogenní nebo genotoxické účinky. Může způsobit alergické reakce v hojnější míře než ostatní galláty, protože je z nich nejsilnější. Dále může způsobit vyrážku či žaludeční problémy, a to zejména lidem, kteří přicházejí do styku s těmito látkami v rámci svých zaměstnání, např. pekaři. Studie na zvířatech (krysách) zjistily ovlivnění jejich rozmnožovací schopnosti.
V obalových materiálech bramborových lupínků a snídaňových cereálií aby z nich mohl proniknout do jídla a zabránit tak oxidaci.
Jako přísada:
- polévek,
- kořenících přípravků,
- omáček v sáčku,
- pečiva,
- kávy s mlékem z automatů,
- dětských žvýkaček,
- marcipánu,
- nugátu.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.