Kurzy ATAC

E161f - Rhodoxantin

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E161f - Rhodoxantin

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Jedná se o červené přírodní barvivo, které se nachází přirozeně v některých druzích rostlin jako např. v semenech tisu. V lidském těle působí, podobně jako ostatní karotenoidy, pozitivně jako antioxidant. Ve vodě je rozpustné jenom částečně. Získává se syntetickou cestou z přírodních zdrojů, např. z tisu.

Rhodoxantin a zdraví

Žádné negativní účinky nejsou známy.

Rhodoxantin v potravinářství

Používá se velmi zřídka, např. v kosmetice, cukrovinkách, vegetariánských jídlech.

V ČR (celé EU) nebylo doposud použití této látky v potravinářství povoleno.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.