Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

E161a - Flavoxantin

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E161a - Flavoxantin

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Jedná se o přírodně žluté barvivo, které se přirozeně vyskytuje v mnoha rostlinách. Patří do skupiny tzv. karotenoidů, které mají potenciální dobré vlivy na lidské zdraví. Je částečně rozpustné ve vodě. Vyrábí se extrakcí z rostlin jako jsou pryskyřník nebo měsíček lékařský.

Flavoxantin a zdraví

Nejsou známy žádné nežádoucí účinky. Pro tuto látku není stanovena hodnota přijatelné denní dávky (ADI). 

Flavoxantin v potravinářství

Používá se v potravinách jako jsou např.:'
- pomazánky,
- mexická jídla,
- omáčky,
- polévky.

V ČR (celé EU) není jako přísada do potravin povoleno, nicméně je běžnou (přirozenou) součástí potravinových surovin.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.