Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

E1451 - Acetylovaný oxidovaný škrob

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E1451 - Acetylovaný oxidovaný škrob

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Jedná se o škrob, bílý nebo téměř bílý prášek nebo granule či vločky, amorfní prášek nebo hrubé částečky. Látka je zpracována chlornanem sodným a následně esterifikovaným acetanhydridem.

Acetylovaný oxidovaný škrob a zdravý

Látka pravděpodobně nemá nežádoucí účinky. Proběhla řada studií na krysách, kde nebyly dokázány žádné závažné efekty, který by vedly k omezení použití látky v potravinách.

Acetylovaný oxidovaný škrob v potravinářství

Látka se používá jako stabilizátor, zahušťující látka či jako emulgátor. Přidává se do cukrovinek. Látka je v ČR (celé EU) povolena.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.