Energie kcal
0 kcal
Energie kJ
0 kJ
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Fosfát zesíťovaného škrobu je stabilizátor a zahušťovadlo. Výhodou tohoto škrobu je jeho odolnost proti zmrazení a rozmrazení výrobku. Škrob tělo rozloží a zpracuje na glukózu tak, že má energetickou hodnotu 16,5kJ/g.
Tento modifikovaný škrob dokáže stimulovat růst prospěšných bakterií v tenkém i tlustém střevě, podobně jako různá probiotika. Není stanovena hodnota přijatelné denní dávky (ADI). Látka nemá nežádoucí účinky, avšak při vyšších dávkách může docházet k odvádění vápníku z těla. Dlouhodobé ani krátkodobé studie na zvířatech nedokázaly žádné negativní účinky.
Nejsou dostupné informace o konkrétním využití této látky. V ČR (celé EU) je látku možné až na výjimky používat ve všech druzích potravin. V USA je taktéž povolena.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.