Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

E1411 - Diškrobový glycerol

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E1411 - Diškrobový glycerol

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Diškrobový glycerol je stabilizátor a zahušťovadlo. Škrob tělo rozloží a zpracuje na glukózu tak, že má energetickou hodnotu 16,5kJ/g. Látka se vyrábí působením glycerolu na běžný škrob. Škrob je nejprve redukován a následně se přidává glycerol. Produktem chemických reakcí je právě diškrobový glycerol.

Diškrobový glycerol v potravinářství

Používá se v řade potravin a léčivech. V ČR (celé EU) je použití glycerolu jako přídatné látky nepovolené.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.