Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

E127 - Erythrosin

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E127 - Erythrosin

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Synteticky vyráběné červené barvivo, označované jako Cl potravinářská červeň 14.

Erythrosin a zdraví

Jeho konzumace může způsobovat astma, horečky, u dětí hyperaktivitu. Je dáváno do souvislosti i s poruchami učení. Existuje podezření na karcinogenitu.

Erythrosin v potravinářství

V EU je jeho použití výrazně omezeno, používá se k barvení:
- koktejlových třešní,
- ovocných salátů s obsahem třešní.

V USA je povoleno.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.