Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

E123 - Amarant

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E123 - Amarant

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Azobarvivo s červenou až červeno-modrou barvou, označováno jako Cl potravinářská červeň 9.

Amarant a zdraví

Při vyšších koncentracích existují podezření, že je látka karcinogenní. Dále může způsobit poruchu plodnosti, vyvolat horečky, astma.

Amarant v potravinářství

Jeho použití je povoleno pouze pro barvení:
- aperitivních vín,
- alkoholických nápojů,
- rybích jiker,
- mlíčí.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.