Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

E1103 - Invertasa

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E1103 - Invertasa

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Invertasa je enzym vytvářený mikroorganismy Saccharomyces a Candida. Tento enzym převádí cukr na jednodušší cukry - glukózu a fruktózu. Tato směs dvou jednodušších cukrů je sladší než cukr obecně. Získává se řízenou fermentací výše uvedených druhů mikroorganismů.

Invertasa a zdraví

V přípravcích, které obsahují podobné enzymy se nesmí dle zákona vyskytovat žádné patogenní zárodky. Ty totiž způsobují infekce, zejména vyvolané mikroorganismy Candida. Žádné nežádoucí účinky invertasy nejsou známy.

Invertasa v potravinářství

Používá se k výrobě:

- cukrovinek
- invertního cukru
- různých sladkých polev a náplní.

Dodává jim jemnost a krémovitost. V EU (i ČR) je používání invertasy v cukrářství a pekařství povoleno. V USA je používání této látky rovněž povoleno.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.