Energie kcal
0 kcal
Energie kJ
0 kJ
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Jedná se o enzymy, které slouží jako prostředek ke zpracování mouky nebo jako konzervační prostředek. Vyrábí se extrakcí enzymů z hub aspergillus niger a pennicillium vypěstovaných na melase.
Látka je považována za bezpečnou. Při sebemenším zahřátí nebo nesprávném použití však hrozí potencionální riziko pro alergiky.
Vzhledem k tomu, že látka dokáže z hroznového cukru vytvořit peroxid vodíku (velmi účinná konzervační látka), umí zvýšit trvanlivost různých nápojů, omáček, apod. Zlepšuje dobu skladování díky schopnosti odstraňování glukózy a kyslíku z potravin. Urychluje zrání mouky.
Dále se používá:
- v krmivech
- oříšcích
- snídaňových cereáliích
- k výrobě sladidel, aj.
Tato látka není v EU (ČR) povolena pro potravinářské využití.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.