Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

E1102 - Glukosaoxidasa

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E1102 - Glukosaoxidasa

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Jedná se o enzymy, které slouží jako prostředek ke zpracování mouky nebo jako konzervační prostředek. Vyrábí se extrakcí enzymů z hub aspergillus niger a pennicillium vypěstovaných na melase.

Glukosaoxidasa a zdraví

Látka je považována za bezpečnou. Při sebemenším zahřátí nebo nesprávném použití však hrozí potencionální riziko pro alergiky.

Glukosaoxidasa v potravinářství

Vzhledem k tomu, že látka dokáže z hroznového cukru vytvořit peroxid vodíku (velmi účinná konzervační látka), umí zvýšit trvanlivost různých nápojů, omáček, apod. Zlepšuje dobu skladování díky schopnosti odstraňování glukózy a kyslíku z potravin. Urychluje zrání mouky.

Dále se používá:
- v krmivech
- oříšcích
- snídaňových cereáliích
- k výrobě sladidel, aj.

Tato látka není v EU (ČR) povolena pro potravinářské využití.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.