Kurzy ATAC

E102 - Tartrazin

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E102 - Tartrazin

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Tartrazin je žluté barvivo (označuje se jako Cl potravinářská žluť 4). Získává se synteticky z kamenouhelného dehtu.

Tartrazin a zdraví

U citlivých jedinců tato látka vyvolává nepříznivé reakce imunitního systému (rýma, kašel, bolesti hlavy, kopřivka, astma, alergické reakce). Existuje podezření, že podporuje dětskou hyperaktivitu.

Tartrazin v potravinářství

Používá se do:
- ovocných džusů,
- čokolád,
- koření,
- polévek,
- hořčice,
- cukrovinek,
- zmrzlin.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.