Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

E101 - Riboflavin

Kategorie: Aditiva / Aditiva

E101 - Riboflavin

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Riboflavin (vitamín B2) je v potravinářství využíván nejčastěji jako vitamín, občas i jako barvivo (zelenožlutá barva). Jeho nejbohatším zdrojem jsou kvasnice, většinou se ale vyrábí synteticky.

Riboflavin a zdraví

Jedná se o bezpečnou látku. Ve stravě je součástí řady vitamínů B komplexu.

Riboflavin v potravinářství

Běžně se přidává do:
- mouky,
- pečiva,
- majonéz,
- zmrzlin,
- margarínů,
- pudinků,
- mléčných výrobků,
- snídaňových cereálií,
- sýrů.

Slouží i jako přísada do změkčovadel.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.