Energie kcal
0 kcal
Energie kJ
0 kJ
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Riboflavin (vitamín B2) je v potravinářství využíván nejčastěji jako vitamín, občas i jako barvivo (zelenožlutá barva). Jeho nejbohatším zdrojem jsou kvasnice, většinou se ale vyrábí synteticky.
Jedná se o bezpečnou látku. Ve stravě je součástí řady vitamínů B komplexu.
Běžně se přidává do:
- mouky,
- pečiva,
- majonéz,
- zmrzlin,
- margarínů,
- pudinků,
- mléčných výrobků,
- snídaňových cereálií,
- sýrů.
Slouží i jako přísada do změkčovadel.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.