Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Cottage

Kategorie: Mléčné výrobky / Sýry

Cottage

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

122 kcal

Energie kJ

509 kJ

Bílkoviny

11 g

Sacharidy

3 g

Tuky

7 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (11 g) Sacharidy (3 g) Tuky (7 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (37.8 %) Sacharidy (10.3 %) Tuky (51.8 %) Vláknina (0 %)

Bílý tvarohový sýr s jemnou nasládlou chuti vyráběný z kravského mléka. Při zpracování se typická kyselost tvarohu odstraňuje průběžným omýváním. V Anglii byla první zmínka o tomto sýru již v roce 1848 - Cottage cheese, ve volném překladu „domácí tvarohový sýr“. Sýr je vyráběn s malými nebo velkými kousky, což je ovlivňováno množstvím použité sýřeniny při výrobě (tato ovlivňuje následnou kyselost sýru). Při použití většího množství sýřeniny vznikají větší kousky, sýr je pak méně kyselý.

Cottage a zdraví

Cottage je vyráběn z kravského mléka, je proto zdrojem laktózy. Konzumace tohoto cukru je nebezpečná pro jedince s:
laktózovou intolerancí,
alergií na laktózu.
Cottage je bohatým zdrojem bílkovin, obsahuje ale minimum tuku. Hodnota glykemického indexu je nízká, je to důležitá informace především pro lidi:
- postižené diabetem,
- s inzulínovu rezistencí
- v redukčních dietách

Cottage v kuchyni

Cottage je využitelný k okamžité spotřebě, v teplé i studené kuchyni, pro slané i sladké recepty:
- zeleninové a ovocné saláty,
- pomazánky,
- zapékaná jídla,
- dezerty,
- moučníky.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.