Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Cornflakes

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Ostatní

Cornflakes

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

372 kcal

Energie kJ

1555 kJ

Bílkoviny

8 g

Sacharidy

73.3 g

Tuky

1.3 g

Vláknina

10 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (8 g) Sacharidy (73.3 g) Tuky (1.3 g) Vláknina (10 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (9 %) Sacharidy (82.5 %) Tuky (3.1 %) Vláknina (5.4 %)

Cornflakes (kukuřičné lupínky) jsou potravinou vyráběnou z kukuřice (napařuje se, lisuje a praží), cukru a malého mmnožství soli. Nutriční profil produktu je většinou zlepšován přidáním řady vitamínů a minerálů. Často výrobci ještě pro zpestření přidávají ovoce, ořechy nebo čokoládu

Cornflakes a zdraví

Kukuřičné lupínky jsou přirozeně bezlepkové, jsou proto vhodné pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Jsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Obsahují menší podíl bílkovin i vlákniny ve srovnání s jinými (lepkovými i bezlepkovými) produkty. Protože výrobek prošel tepelnou úpravou, má vysokou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Lupínky jsou velmi dobře stravitelné.

Cornflakes v kuchyni

Kukuřičné lupínky slouží jako základ pro moderní cereální směsi. Běžně se kombinují s:
- mlékem,
ovocem, 
- ořechy, 
- semínky, 
- medem, 
- sirupy, 
- čokoládou.  

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.