Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Chlebíček rýžový pufovaný

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Pečivo

Chlebíček rýžový pufovaný

Nutriční hodnoty (20 g):

Energie kcal

83 kcal

Energie kJ

347 kJ

Bílkoviny

1.6 g

Sacharidy

16 g

Tuky

0.9 g

Vláknina

0.6 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (1.6 g) Sacharidy (16 g) Tuky (0.9 g) Vláknina (0.6 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (8.1 %) Sacharidy (80.7 %) Tuky (9.8 %) Vláknina (1.4 %)

Pufovaný rýžový chléb je druhem pečiva vyráběným technologií pufování, kdy jsou celá zrna rýže (Oryza sativa) vystavena vysokému tlaku a teplotě. Dojde tak k rychlému vypaření vody a zvětšení objemu suroviny (nafouknutí). Pufované výrobky se vyznačují poměrně dlouhou trvanlivostí bez nutnosti používat konzervační látky.

Pufovaný rýžový chlebíček a zdraví

Pufovaný rýžový chléb je přirozeně bezlepkový, je proto vhodný pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Je tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Je zdrojem vlákniny, díky procesu pufování je dobře stravitelný. ​Hodnota jeho glykemického indexu je vysoká. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí
- postižení diabetem, 
​- 
v průběhu redukčních diet.

Pufovaný rýžový chlebíček v kuchyni

Běžně se používá v kombinaci:
- s různými druhy pomazánek,
- s máslem,
- se sýry,
- s uzeninami.
Pečivo se nejčastěji používá jako příloha

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.