Kategorie: Koření a ochucovadla / Koření
Energie kcal
79 kcal
Energie kJ
330 kJ
Bílkoviny
1.8 g
Sacharidy
10 g
Tuky
0.5 g
Vláknina
12.5 g
Miřík celer (Apium graveolens) je dvouletá bylina pěstovaná jako kořenová zelenina, u které využíváme listy a bulvy. Byl znám již ve starověkém Egyptě, v současné době je typický pro středomořskou, balkánskou, americkou i anglickou kuchyni.
Listy jsou zdrojem vitamínu C, karotenů a minerálních látek, mezi kterými vystupuje do popředí sodík.
Řapíkatý celer sušený se používá jako koření:
- zeleninových obloh,
- salátů,
- dušených směsí,
- polévek.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.