Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Celer řapíkatý sušený

Kategorie: Koření a ochucovadla / Koření

Celer řapíkatý sušený

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

79 kcal

Energie kJ

330 kJ

Bílkoviny

1.8 g

Sacharidy

10 g

Tuky

0.5 g

Vláknina

12.5 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (1.8 g) Sacharidy (10 g) Tuky (0.5 g) Vláknina (12.5 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (9.5 %) Sacharidy (53 %) Tuky (5.7 %) Vláknina (31.7 %)

Miřík celer (Apium graveolens) je dvouletá bylina pěstovaná jako kořenová zelenina, u které využíváme listy a bulvy. Byl znám již ve starověkém Egyptě, v současné době je typický pro středomořskou, balkánskou, americkou i anglickou kuchyni.

Řapíkatý celer sušený a zdraví

Listy jsou zdrojem vitamínu C, karotenů a minerálních látek, mezi kterými vystupuje do popředí sodík.

Řapíkatý celer sušený v kuchyni

Řapíkatý celer sušený se používá jako koření: 
- zeleninových obloh,
- salátů,
- dušených směsí,
- polévek.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.