Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Čekanka salátová sušená

Kategorie: Koření a ochucovadla / Koření

Čekanka salátová sušená

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

68 kcal

Energie kJ

285 kJ

Bílkoviny

3.5 g

Sacharidy

10 g

Tuky

0.5 g

Vláknina

3.5 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (3.5 g) Sacharidy (10 g) Tuky (0.5 g) Vláknina (3.5 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (21.5 %) Sacharidy (61.5 %) Tuky (6.6 %) Vláknina (10.3 %)

Čekanka salátová červenolistá (Cichorium intybus) nazývaná také jako Radicchio (podle italské oblasti Radicchio, odkud pochází) je druhem čekanky, která při růstu vytváří - stejně jako hlávkový salát - hlávku. Je typická červenou až červenofialovou barvou, v kuchyni se používají její listy.

Čekanka salátová sušená a zdraví

Listy čekanky salátové červenolisté jsou bohatým zdrojem draslíku, kyseliny listové, vitamínu K a vlákniny. Tato kombinace živin významně ovlivňuje činnost střevního traktu, srdečně-cévního systému i nervové soustavy. 

Čekanka salátová sušená v kuchyni

Listy čekanky salátové se v kuchyni používají stejným způsobem jako ostatní druhy listové zeleniny a koření do:
- salátů,
- dušených směsí.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.