Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Broskev sušená

Kategorie: Ovoce / Sušené

Broskev sušená

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

318 kcal

Energie kJ

1329 kJ

Bílkoviny

4 g

Sacharidy

65 g

Tuky

1 g

Vláknina

10 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (4 g) Sacharidy (65 g) Tuky (1 g) Vláknina (10 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (5.3 %) Sacharidy (85.6 %) Tuky (2.8 %) Vláknina (6.3 %)

Broskev je plod broskvoně obecné (Prunus persica), která běžně roste v podmínkách mírného pásma. Existuje několik druhů, kdy tvar plodů je vesměs stejný, jejich hmotnost se pohybuje od 50 do 200 g, ve zralém stavu mají žlutooranžovou až načervenalou barvu. Původně pochází z Číny.

Broskev sušená a zdraví

Broskev je bohatým zdrojem draslíku, má proto vliv na činnost srdce a cév. Hodnota glykemického indexu sušené broskve je střední (vyšší než u čerstvé). Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Broskev sušená v kuchyni

Sušená broskev se běžně přidává do:
dezertů,
kaší.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.