Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Bramborový škrob

Kategorie: Zelenina / Ostatní

Bramborový škrob

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

352 kcal

Energie kJ

1470 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

84 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (84 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (100 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Bramborový škrob je polysacharid získávaný mechanickým vypíráním z hlíz brambor. 

Bramborový škrob a zdraví

Škrob je přirozeně bezlepkový, je proto vhodný pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Je tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Škrob má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Škrob je velmi dobře stravitelný.

Bramborový škrob v kuchyni

Škrob se používá jako zahušťovadlo do slaných i sladkých pokrmů:
omáček,
moučníků,
pudingů,
přesnídávek,
ovocných produktů. 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.