Energie kcal
393 kcal
Energie kJ
1641 kJ
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
90 g
Tuky
0.2 g
Vláknina
5 g
Ananas je plodem ananasovníku chocholatého (Ananas comosus), který je typický pro tropické a subtropické oblasti. Největšími světovými producenty jsou USA, Čína, Filipíny a Brazílie. Původně pochází z Paraguaye a Brazílie.
Sušený ananas je bohatým zdrojem draslíku, má tak vliv na činnost srdce a cév. Je zdrojem enzymu bromelinu, který pomáhá štěpit bílkoviny - v tomto směru konzumace ananasu napomáhá trávení. Hodnota glykemického indexu sušeného ananasu je vyšší než u čerstvého. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Sušený ananas se běžně přidává do:
- dezertů,
- kaší,
- smoothie.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.