Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Sušené potraviny jsou obecně na jednotku hmotnosti bohatším zdrojem živin ve srovnání s čerstvými, protože obsahují podstatně nižší podíl vody.
U převodů mezinárodních jednotek (IU) záleží na formě, ve které se daný vitamin vyskytuje, tzn. u každé látky je jiný:
Vitamín E - 1 IU = 0,67 mg vitamínu E
Vitamín D - 1 IU = 0,025 mcg vitamínu D
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.