Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Z důvodu obsahu fruktózy určitě ne, i když některé druhy jsou poměrně koncentrovaným zdrojem (rozinky, datle, fíky...), u těchto je rozumnější kontrolovat celkové jejich množství.
Vysoký podíl sušeného ovoce ve stravě je zdrojem nadprůměrného množství vlákniny, u dětí v tomto věku hrozí riziko několikanásobného překročení doporučené denní dávky, což vyústí ve zvýšenou zátěž na střevní trakt. Sušené ovoce je výhodnou součástí stravy, v této věkové kategorii je ale rozumné celkové konzumované množství korigovat.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.